AVON

U svijetu je trend modnih blogova započeo još davno, no s godinama su se kombinaciji glamura, umjetničkih fotografija vlastitog modnog izričaja i osobnih tekstualnih zapisa na webu pridružile i brojne Hrvatice, ali i Hrvati.

Samo za čitatelje Stiluete odabrali smo pet modnih blogova koji su osvojili našu pažnju u zadnje vrijeme i čiji nas postovi inspiriraju i informiraju o različitim stilovima i modnim igrama.

SMILE SNAP SPARKLE

ZTC

“Smile, snap, sparkle zamišljen je kao moj vizualni dnevnik koji prati sve stvari na kojima radim i koje me zanimaju, a s obzirom da oduvijek volim modu kao jedan od načina izražavanja, bilo je logično da i taj dio bude poprilično zastupljen, pogotovo jer volim imati “dnevnik” odjevnih kombinacija kroz godine i pratiti način na koji se moj stil razvijao.” – započela je svoju priču naša prva modna blogerica na listi Matea Šarić. Riječanka Matea svoj je blog započela pisati prije tri godine dok je živjela na zagrebačkoj adresi gdje je i diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti. Njezin blog Smile, snap, sparkle pravi je mali modni putopis i oaza za sve ljubitelje fotografije i mode. Raskoš sadržaja definitivno će vas motivirati da malo češće zavirite u Matein dnevnik. 🙂

9530051604_d9fb114c62_c

FASHION ROCKS

Iza bloga Fashionrocks krije se 23-godišnja Mila Puljiz, koja se usprkos nježnim godinama može pohvaliti zavidnim poslovima u svijetu mode i brojnim suradnjama koje joj je omogućio upravo blog! “Blog je nastao iz jednostavnog razloga obzirom da sam veliki ljubitelj mode i estetike. Modni blog kombinira još dvije moje velike ljubavi, a to su novinarstvo koje ujedno i studiram te jezici (blog vodim na engleskom) koje učim i obožavam još od djetinjstva. U ovih nekoliko godina koliko vodim blog, upoznala sam toliko prekrasnih i talentiranih ljudi, surađivala s raznovrsnim brendovima, okušala se u raznim novim poslovima i izazovima tako da je vrlo teško izdvojiti nešto kao najbolje što mi je blog donio. Zbilja nisam niti sanjala kakva će mi se vrata otvoriti pokretanjem tog malog modnog dnevnika.” – zaključila je simpatična Mila koja je odnedavno i modna urednica te stilistica časopisa Ljepota & Zdravlje.

Okosnica njezina stila je jednostavnost, međutim svaku svoju odjevnu kombinaciju Mila osvježi detaljima koji najbolje izražavaju njezino trenutačno raspoloženje i kreativnost.

24vofv7

CLICK 4 CHIC

Prekrasna Matea Frajsberger krije se iza bloga originalnog naziva Click 4 Chic na kojem možete gledati Mateine svakodnevne odjevne kombinacije koje odišu ženstvenošću i glamurom, ali i pročitati  njezine recenzije o kozmetičkim proizvodima. Ova je modna blogerica vrlo vješta u kombiniranju različitih komada garderobe te spajanju starog i novog. Matea je ujedno i prva vlogerica u Hrvatskoj! “Oduvijek sam voljela odjeću i modu općenito, a blog je nastao kada sam napokon skupila hrabrosti i sve svoje kombinacije odlučila ovjekovječiti fotoaparatom i kamerom te postaviti na Internet. Rad na blogu oduzima mi puno vremena, a budući da sam student još uvijek nekako stignem pratiti taj ritam. Osim pisanja bloga, nedavno sam započela sa snimanjem videa, te kada sve zbrojim, ode cijeli dan čiji je produkt svega nekoliko fotografija i video od desetak minuta. Međutim, blog mi je donio puno lijepih iskustava, od kojih bi izdvojila nova prijateljstva te stjecanje znanja o marketingu i radu na računalu.”

DSC_2939

KARLO RUSAN

Ako ste mislili da su modni blogovi rezervirani samo za žene, onda vas moramo razuvjeriti! Karlo Rusan ima samo 16 godina i više nego uspješno korača stazom velikih modnih blogera. Ostali smo  poprilično iznenađeni strastvenošću kojom je progovorio o svom hobiju:“Ideja da pokrenem svoj blog javila se prošlo ljeto, i to ponajprije što sam oduvijek uživao pratiti domaće ali i svjetske modne blogere te iz razloga što se ne susreću baš svaki dan muški modni blogeri, osobito na Balkanu. Volim eksperimentirati s garderobom, a pisanje bloga donijelo mi je mnoštvo novih prijatelja i suradnji. Sviđa mi se jer mi rad na blogu ostavlja prostora za neka nova saznanja i učenja, a osobito sam ponosan na najnoviju suradnju sa Robertom Severom i njegovim timom. Ne bojim se izazova i smatram da me oni samo čine jačim i iskusnijim.”

IMG_1563

TAMY’S FASHION WORLD

“Oduvijek sam se zanimala za modu i fotografiju, a blog je idealno mjesto gdje se te dvije stvari mogu savršeno ukomponirati. Rad na blogu oduzima mi 3-4 sata dnevno, ako se slikam to zna potrajati i duže. Pisanje bloga donijelo mi je zaista puno, od prijateljstava do brojnih zanimljivih suradnji.” – istaknula je Tamara Pranjić, trendseterica koja se krije iza bloga Tamy s fashion world.

Na njezinom ćete blogu pronaći zaista širok spektar tema od zanimljivih odjevnih kombinacija, preko make up članaka do rubrike za online shopping. Sve u svemu, jedan vrlo zanimljiv modni kutak. 🙂

fRsbBMs

Pripremila: Tamara Rogić