skip to Main Content
MENU
4look Men Gentlemen Shop predstavio kalendar “Eudaimonija 2017”

4look Men Gentlemen Shop predstavio kalendar “Eudaimonija 2017”

Jučer je u Rijeci ekskluzivno predstavljen kalendar Eudaimonija 2017. najnoviji projekt 4look Men Gentlemen Shopa realiziran u suradnji s Polyboy barber shopom (by Marko Šimunović, Zagreb), partnerima iz TinyBizz Photography te sponzorima G3 Spirits, Mas Plenum, Nixon, Volo Libero i Woodoo Store.

Eudaimonija (grč. εὐδαιμονία) se u hrvatskom jeziku prevodi kao sreća, dobrobit, blagostanje. Predstavlja središnji koncept Aristotelove etike i doslovce znači posjedovanje dobrog duha, odnosno dobrodušje, koje su stari Grci poimali kao životno blagostanje i najviše ljudsko dobro te krajnji životni cilj.  U modernoj psihologiji eudaimonija se shvaća kao koncept koji obuhvaća autonomiju pojedinca, osobni rast, samoprihvaćanje, smisao života te pozitivne odnose s drugima. Upravo sve to utjelovljuju muškarci u ovome kalendaru. To su samosvjesni, osviješteni i jedinstveni pojedinci koji uživaju u životnim ljepotama te zato kalendar i nosi ime Eudaimonija 2017.

 Osim papirnate verzije kalendara, planira se izraditi i elektronička verzija koja će biti besplatno dostupna za download u obliku wallpaper-a za računala i pametne telefone.

Pri izradi ovog kalendara u prvi plan stavljeno je 12 različitih muškaraca, od kojih je svaki tematski povezan s određenom pričom, a lajtmotiv cijelog koncepta je upravo eudaimonija, to jest, potreba i potraga za srećom i blagostanjem. Riječ je o muškarcima koji će kroz fotografije predstaviti svoju suštinu, kako onoga što rade u svakodnevnom životu (poduzetnik, tattoo umjetnik, sudac, sportaš, glazbenik…), tako i onoga što predstavlja njihove hobije (uređivanje custom motora, sviranje gitare, jedrenje…).

 Moderni muški lifestyle koji je vidljiv u ovome kalendaru počiva na konceptu muškarca koji se brine o svom izgledu, uređuje se, trudi se izraziti svoj jedinstven stil i kroz njega svoj karakter. Riječ je o muškarcu koji uživa u svojim hobijima, kvalitetnim pićima, custom motorima i automobilima, kulturi i sportskom načinu života, glazbi i zabavi. Kalendar predstavlja muškarce koji cijene sebe, kao i kvalitetno uživanje u blagodatima života, jednom riječju, muškarce koji su sretni i koji uživaju u životu.

Inovativan koncept i zanimljiv projekt jučer je okupio brojne Riječane i Riječanke koji su imali odlične reakcije na kalendar s pozitivnom pričom koji konačno u prvi plan stavlja stvarne muškarce.

Foto: Ivor Mažar

Facebook KOMENTARI

Back To Top